Hozzávalók:
- egy 29 cm-es formához:
- A tésztához:
- 4 db tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg sütőmargarin
- A forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál sütőmargarin
- A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 evőkanál cukor
A tetejére:
- gyümölcs
- 1 csomag színtelen gyümölcskocsonya
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük. Majd hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint. A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük. A tésztát kihűtjük. A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed. Kirakjuk gyümölcsökkel. 1 csomag színtelen zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük, amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. A tejszínt felverjük és díszítjük.
A képek az összeillesztés előtt, és után amikor kész lett.